…top winery by Alen Bibich…top cuisiniere by Vesna Bibich…serene / smisao života…

Ima oni dana u godini ka se sve poklopi baš onako kako i mirita da je život po miri čovika. Svitu moj bija san puno mlaji ka se vino Debit pilo na litre sa bocon mineralne vode ah to su bila nika druga vrimena i niki drugi običaji. I onda san jednog dana u fojima pročita da je jedan mladi vinar iz sela Plastovo jušto na brigu malo daje od Skradina započeja proizvodit Debit i ostale sorte sa drugin pristupom vinifikaciji ferementaciji odležavanju i njegovanju.

Konačno ali ipak na vrime je došlo do velikih enološki promina a mladi vinar je dakako Alen Bibić koji je pokaza put mnogin mladin vinarima u Skradinskome zaleđu da od lokalni sorti ka ča su Debit oli Plavin naprave izvrsna vina. Anno 2021 je winery Bibich sinonim za visoku kvalitetu i uzor mnogima kojim putem triba da ide obitejsko vinarstvo. Osobno san veliki pobornik obitejskoga poslovanja a to se kod fameje Bibić sve poklopilo njiov sin Filip je nakon vrhunske edukacije posta desna ruka oca a Karla njiova ćer je u procesu apsolutno visoko renomiranoga školovanja i več vodi brigu o butigama od fameje.

Na kraju samo par rići o Vesni Bibić ka prvo u mome životu san upozna mnoge Chefice o’kužine ali je to uvik bija i posal managera koje su one uz kužinavanje na izvrstan način vodile. Cuisiniere Vesna Bibić je samozatajna supruga majka kreativka ne medijski exponirana osoba. Kad Vesna dade dovojno prostora da jon se približiš a to je ipak selektivna rijetkost tek onda se vidi koja je to snažna kreativna osoba uf njezina jela su maštoviti unikati koji mogu parirati sa mnogim medijski exponiranim razvikanim gastro guruima.

Za mene osobno je Vesna na vrhu Cro Gastro Olimpa ustvari sva je srića da Vesna nije medijski exponirana tako da more svu svoju kreativnost da prezentira na finim izazovnim vrlo maštovitim pjatima koji se uparivaju sa vrhunskim vinima winery Bibich.

Ne želim ovod opisivati jela od Vesne oli sva ona vina koja smo kušavali to pripuštan vama kad navratite do mističnog Plastova…nike stvari tiba čovik od početka i na pravo misto doživit.

Fameja Bibić fala in od srca za ovoj predivan dan…dan kad se sve poklopilo baš onako kako i mirita.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: