Brown Beach House Hotel Trogir…divota od ručka made by Chef Alen Đukić…
Več dugo vrimena mi je želja da napišen par rići o Chefu Alenu Đukiću…mogu slobodno napisat da sam mu mentor i da za njega uvik imam vrimena da malo filozofiramo, uspoređujemo, izmjenjujemo iskustva ma vrlo je krasan momak…
Pratim ga više od sedam godina od njegovo rada u Zagrebu pa preko rada u Niskozemskoj…Alen je tamo mukotrpno pekao zanat u par meni poznatih Michelin restorana tako da je prošao sve faze kaljenja i skupljanja znanja…povratkom u Hrvatsku mu je to stečeno znanje i osobna radoholičnost otvorilo vrata manogih restorana od Zagreba Komiže Pule pa nanovo Zagreba i sad ovdje u Trogiru…
Mi smo uživali u sljedovima koji su semi – klasično skuhani sa “jednostavnom” prezentacijim koju ja osobno itekako podržajem da, da, po meni je bitan sadržaj jela i tehnika spravjanja naspram lipoga izgleda…nažalost sve je veča tendencija da se spravljaju fotogenična Instagram jela a tek na drugo mjesto je sadržaj i termička obrada…ah vjerovatno je to taj trend koji se događa i okolo nas…dapače nemam ja ništa protiv fotogeničnih jela ali ta fotogenična jela prvenstveno trebaju bit jestiva i pravilno termički obrađena…a to bome mnogima nije tek tako lako postić…ima u Hrvatskoj podosta Chefova koji su taj nivo postigli a bome ima ih koji kaskaju a prvenstveno im je bitan izgled…dobro nečemo dalje o tom fenomenu vrime če pokazat a pogotovo kritični prisup gosta če bit taj koji če to stanje regulirat uostalom več se vide određeni rezultati…idemo dalje…
Hrvoje Zirojević naši domačini i ja smo danas imali i fotogenične ali u prvome redu vrlo vrlo jestive sljedove…
Moram ovod pohvalit someliera Ivana Sučevića koji je sa popratnim kratkim vrlo stručnim informacijama o izabranim vinima posluživao ta krasna vina…bravo…
Od hotelske managerke Stanke Karazije dobija sam informaciju da se u hotelu pružaju usluge spavanja sa doručkom a da gosti uživaju u a la carte jelima…meni je to vrlo pohvalan koncept pogotovo kad malo zatopli i bude otvorena kuhinja restorana Cartina koji je u dubokoj hladovini to je stvarno izvrsno misto za uživanje…restoran Cartina je otvorenog tipa tako da tu navračaju i gosti koji su u Trogiru smješteni a žele na kvalitetnom nivou uživat u jelima Mediterana sa migom na Srednji Istok ipak su vlasnici ovog priko lipog hotela iz Izraela koji po cilome svitu imaju bezbroj hotela a uskoro če bit još više akvizicija u Hrvatskoj…
Hrvoje i ja smo bili vrlo ugodno iznenađeni dizajnom namještaja u salonima divota…kratko rečeno sve štima i to je to…
Još par rići o spizi Alen Đukić je postavija Gastro ljestvu poprilično visoko menu karta če bit relativno mala i vrlo kompaktna a izbor namirnica dolazi iz direknog okruženja Dalmacije…to je dobitna konbinacija…
Hrvoje i ja bi se više puta za vrime kušavanja jela instinktivno pogledali i onda klimnili glavom…i pa bi smješak…je je Meštre Alen lipo kuva a ja u pristupu kuvanja vidim i popriličan utjecaj iz Michelinki Niskozemske…
Ukratko rečeno primječuje se utjecaj Francuske klasične kužine sa naglaskom dodatnih suplemenata iz Dalmacije meni je to puno drago…ah možda je to zbog toga da se ja u tim jelima prepoznajem iz perioda kad sam bija u kužini…
Ekipa bilo nan je priko lipo a Hrvoju se ispunila želja da mu Alen Đukić prezentira svoje Gastro znanje…sve najboje…
Komentiraj