La Grotta…divota o’restorana u zapadnom zidu Dioklecijanove palače…

Perla Jadrana naš priko lipi antički Split je dobija još jedan krasni restaurant.

Sa ovako lipin imenom LA GROTTA na lokaciji u Adamovoj kali broj 3 jušto iza Jupiterova Hrama započima nova gastro štorija.

Sa puno jubavi i pod budnin okon konzervatora je stvoren vrlo koristan prostor koji sa svojin vijugavin prostorom pruža dosta intimnosti za goste a za lipi vrimena kojih je kod nas napritek u malome dvoru če bit mista za tri stola, ma ovi restaurant sa separatnim barom za posebne cocktail gušte če stvarno postat pravo misto za izlazak i veliki dobitak za grad Split.

Namjera je da če restaurant La Grotta par dana prije Božiča zatvorit svoja vrata za kolektivni odmor da bi se krajen siječnja ponovo otvorila i sa friškin elanom bila na usluzi gostima. Kužina če pratit sezonsku ponudu i minjat če se u određenim godišnjin intervalima.

Mirita ovod napisat da je fameja Jadresko nakon prve vrhunske akvizicije na Pjaci “Palace Suites hotel” nastavila sa ulaganjem u svoju Domovinu. Daniel, Eli, Sandra i Lynn su porjeklom sa škoja Pašmana a njiova nova domovina je Canada. Svitu moj ovako pravi investitori rade. Eto, prvo žele sačuvati arhitektonske vrijednosti i u isto vrime in udahnuti visoko kvalitetni turističko gastronomski sadržaj…Bravooo…siguran sam da če fameja Jadresko nastavit sa ovako kvalitetnim ulaganjima u Split.

Alfa i omega restorana La Grotta je Šime moj Kaštelani koji je za naše Dalmatinske prilike strahovito dinamičan manager, ma živija san dugo vrimena u Niskozemskoj i samo tamo san moga upoznat ovakav radni elan. Fameja Jadresko je napravilo pravi potez La Grotta je u sigurnin rukama.

Prije nego upoznamo Chefa kužine rado bi spomenija da su sva vina od malih boutique vinarija a to je meni puno dragi pristup, ponuda vina je stvarno zavidna a posebno mi je drago da san vidija vina i od moji Kaštelanski prijateja Vuine, Matele, Krole a možda se nađe još koji. Ovo je pravi put osobita Kaštelanska vina su dobila svoje zasluženo misto u eno gastro ponudi.

Chef Saša Robič je sa svojih 27 godina izgradija zavidnu karijeru radeči u respektiranin restoranima u Splitu i Bolu na Braču njegov rad u La Grotti je veliki izazov, zajedno sa svojon brigadom i sous Chef – om and brother in arms Marinom namjerava postaviti nove kvalitetne standarde u Spliskoj gastronomiji. Jedna od interesantnih razlika od drugih restorana je da je porcija obilatija i spravjena samo sa vrhunskim namirnicama.

Chef Saša je uvatija malo vrimena i lipo smo pročakulali, ma svidio mi se njegov način razmišljanja.

Eto a cili posal oko sastavjanja vinske karte je dat u ruke eno dvojcu Siniši Koceiću i Alen Gulan od firme Vino.like bravo momci.

Menu karta je zajedno sa Sašon rezultat zajedničkog rada sa gastro savjetnikom Draganom Grbićem.

Ima tu u La Grotti interesantni ideja kao vrlo pohvalna je suradnja sa Paškom siranom Gligorom.

A vrhunski Dalmatinski pršuti su minimalno od tri godine zrilosti bit če tu i raznih “home made” kobasica od tovara, janjetine, kozletine i od razne divjači.

Ajde malo dan se zaletija piskarat ma ovi koncept mi se svidija a neobično volin ka se “mladi lavovi” uvate pravega posla ovo je početak jedne lipe gastro štorije…uostalome vrime če pokazat jesan li jema za prav a u međuvrimenu triba kuvat, bit kreativan, jemat pacijence jerbo rezultati ne dolazidu sami po sebi triba radit i ponovo radit…

Ekipa nek van je sa srićon evo ovod doli serija fotki da buduči gosti vide kako je sve ovo započelo…

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: