Restaurant Perivoj & vina Roxanich…krasna kombinacija…

perivoj

Ova če nan subota šesnajsti travnja ostat u dubokome siječanju ma ne samo da je bilo lipo vrime  i cilu se večer užinavalo vanka na prekrasnoj teraci nego poradi nezaboravne večeri u restoranu Perivoj u Splitu, chef Marko Gajski je pripremija tako lipu spizu da je to deboto za nevirovat. Kuša san dosta tega lipoga u mome životu a i sam san zna koji put spravit čagod za prolaznu ocjenu ali ovod u Perivoju se nama sinoč otvorilo nebo. Prvo triban napomenit da je Mate iz Grand Cro vinarije Roxanich bija na visini svoje profesionalnosti sa svojin ležernin nastupon nan je u kratkin crtama objasnija koje je slijedeče vino uz Markovo super jelo. Veliko bravo za Roxanicha a ja san od Mate dobija i par korisni informacija o maceraciji, odlezavanju i kvascima ma svitu moj nima tajni ni zavisti u Istrijana. Mate je puno pofalija Dalmatinske vinare i kaže da su u vinogradarstvu i vinarstvu velike pozitivne promine. Fala Mate i pozdravi nan Istru našu pitomu lipoticu.

IMG_2312 IMG_2320 IMG_2324 IMG_2328

Moran ovod napisat dvi tri rići o Marku Gajskome i o Tei Mamut. Nebi puno rići pisa o njima dvoje se puno tega pisalo. Davat konplimente je u redu ali nebi tija da uvridin ostale kolege chefove u Splitu lipome gradu koji se svakin danon minja u prijestolnicu gastronomije. Ma budimo prisritni da je Marko iz rodne Požege doša ovod kod nas i donija nan tako pozitivnu energijiu i otvorija nove gastro puteve. Njegov hrabri gastro pristup crnoj Slavonskoj svinji koja je prošle zime u Perivoju bila apsolutni hit a ovod bi spomenija i fenomenalu paštetu od pačje jetre apsolutni vrhunac večeri. Dobro to je bija vrhunac iz Markove kužine ali iza njegove je i druga kužina jedinstvena prava restoranska pašticjerija di se pod budnin okon vrhunske slastičarke Tee Mamut stvaraju najboje slake delicije u ciloj nan Domovini. Teško je to opisat to tribate kušat.

IMG_2335 IMG_2338 IMG_2344 IMG_2348 IMG_2352 IMG_2364 IMG_2374 IMG_2375 IMG_2377 IMG_2392 IMG_2399 IMG_2410 IMG_2413 IMG_2414

Priko moga desnoga ramena jedno par stolova daje od nas san vidija jedan bračni par iz Kanade koji su tako guštali da je za nevirovat ma oni van dvoje žividu u našeme gradu eto bacija san s njima i čakulu pa in reka san bija u Kanadi tri četiri puta u njiovome lučkome gradu Halifaxu ola zaprepeštenja i smija oni iz Vancuvera i nikad nisu bili u njemu. Evo mi poziraju sa našon slakon princezon.

IMG_2415 IMG_2417 IMG_2424 IMG_2433

Raduje me da je sinoć bilo puno mlajega svita a to je pravi sinjal da je budučnost na mlajima.      Ma mi stariji se lako prilagodimo mlajima.

IMG_2438

 

Moran pofalit poslužno osoblje evo brez ikakvega uvijanja stojin iza moji rići i pišen da je u Perivoju najkvalitetnija i najdiskretnija posluga u cilome Splitu konbinacija Bečke skule i modernega života…veliko Bravo…

 

Sve u svemu Perivoj se pozicijonira u top tri restorana našege grada Marku san samo prišapnija moje mišjenje o njemu ka kuvaru ma reda radi nebi sad pisa ovod ko je boji koje originalniji chef nek to ostane mala tajna ali triba napisat da je Perivoj restoran za fine dinning i izvrstan izbor vina uz princezu o’cukra koja pod radnin imenom Oš Kolač stvara slaka čuda neviđena u oveme dilu Europe.

 

Nas četvero kompa naše dvi boje polovice i ja smo u društu poznati vinara i ugostiteja pokraj nas izuzetno uživali…fala Tea, Mate i Marko.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: