…vinoteka i galerija u Sukošanu…Domagoj Rogoznica je domačin, bravo…

IMG_5748 IMG_5749 IMG_5752 IMG_5755

Postala nan je tradicija ka gremo prima Zadru da kavicu popijemo svaki put u niko drugo misto pa da ja onda napravin par litrati tek toliko da se dobije utisak u kakvo smo misto došli.

Danas smo stali u Sukošanu, ma da van pravo rečen znan ga samo po onoj velebnoj marini i sa onin kičavin restoranima i apartmanima uz cestu. Nismo van mi od tega đira mi više volimo starovinski tinbar…zato smo skrenili doli prima mistu eto računan di je crikva tu bi mogle bi i stare kuće.

I nismo se privarili, ajme kakvi doli kraj mora jema lipotica…samo je ščeta da su mnoge tako zapuštene i da se deboto urušavaju. Jema bit da su ka i svudi problemi sa nasljedstvom pa se ne mogu dogovorit.

Ka smo došli do rive odma nan je u oko upala jedna šesna stara kuća malo žučkaste pastelne boje. Dok smo se Ona i ja divili toj lipoj kući eto u isto vrime se potrefi jedan čovik i ja ga pitan…šjor jema li dikod koji kafić za popit kavu i usput rečen kako je Sukošan šestan i da je ova žuta kuća prilipa a on nan reče to je moja ajmo ka van tako draga malo povirit unutra.

Iza vrata livo je šesna vinoteka di se prodaju vina iz zaleđa Sukošana a također i maslinovo uje. Na desnu bandu je mala galerija ovega puno finega čovika koji je umjetnik i pravi krasne suvenire na podlozi od ostataka bačava i karatila ma divota za vidit,…puno šesno. Oni nosači za vino na staroj kupi kanalici su stvarno krasni suveniri.

Ove dvi foteje koje je napravija od stare bačve su za njegovu nevistu Doris pravu krasotu od glumice iz kultne serije Larin izbor i njezinega muža Borisa Rogoznicu…a šjor Domagoj Rogoznica je puno ponosan na nji dvoje.

Liti je ovod lipi šušur navratidu jubiteju umjetnosti i dobrega vina a ovake šesne buže bi tribale bit po cilon našoj obali bravo šjor Domagoj bilo nan je ugodno u vašeme društvu.

IMG_5756 IMG_5757 IMG_5758 IMG_5759 IMG_5760 IMG_5763 IMG_5765 IMG_5766 IMG_5767 IMG_5770 IMG_5771 IMG_5772 IMG_5777 IMG_5778 IMG_5779 IMG_5780 IMG_5783

2 komentara Za “…vinoteka i galerija u Sukošanu…Domagoj Rogoznica je domačin, bravo…”

  1. Lipo! Slabo iden doli u misto.. Ja san ti više na magistrali. Tripice u Veseljaka. To je kultno misto 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: