Mašograd i njegove tajne…

U Mašogradu a to van je Sućurac za one koji to ne znaju je u kali Don Ivana Čuline živila fameja Sokol…e sad čete se vi pitat kako to je znan ka san furešti u Mašogradu.  Eee, štorija van je ovaka,…jema temu nikoliko godina u ovoj sad renoviranoj kući sa plavin škurama i puno lipin vanjskin fumaron koja je u u našoj kali je pa krov po sa sobon odnija na tle dva tri tavana,…bila je to kažu susidi taka buka parilo je kao da je pala bonba…sva srića niko se nije ruvinja jerbo je kuća bila prazna. Docnije je to Grad Kaštela sve restaurira tako da je ta kuća postala prava lipotica, koliko san čuja gospoja Antica Sokol je bila zanja koja je tu živila i jema bit da nima više nikoga na životu od te fameje Sokol.

E sad kakve veze jema to sa ovon štorijon,…ma jedan moj susid mi je doša sa jedanon velon kuverton i reka…suside, ti se ono ka muvaš po internetu ajde moga bi ovo meknit na internet. Doduše susid je jema niku drugu ideju sa interneton i sa ton kuverton o temu neču pisat zato ga nisan obadava za njegovu ideju i evo san van pripremija ovu štoriju.

U toj kuverti je bila jedna stara crtanka za dicu a kojon je lipin slovima bilo napisano Antica Sokol i na prvoj stranici unutra je samo jedan njezin crtež Sućuračkega kaštela i to je sve.

Ka su one puste škovace i razbijene grede i kupe iznosili vanka u kontejner susid je vidija tu crtanku i iz kontejnera je vazeja i odnija doma. Dok je nije meni pozajmija da je slikan i meknen na internet.

Eto prošli su Dalmacijon kraljevi, okupatori, partizani, saveznici, doživotni prešidente, novi prešidente, pa još jedan, pa još jedan a i sad je još jedan…život je proša kuća je ostala u njoj nima života ali je ostala crtanka gospoje Antice Sokol.

Volija bi da se ovod ispod javidu Sućurani koji malo više znaju o toj kući i gospoji Antici Sokol zaslužila je da je se sitimo. IMG_2412 IMG_2415 IMG_2417 IMG_2422 IMG_2493 IMG_2494 IMG_2497 IMG_2502 IMG_2503 IMG_2510 IMG_2511 IMG_2519 IMG_2530 IMG_2531 IMG_2533 IMG_2536

IMG_2459 IMG_2460 IMG_2461 IMG_2463Ostavite koji komentar da i drugi svit malo boje upozna tajne našega lipoga Mašograda

2 komentara Za “Mašograd i njegove tajne…”

  1. Ova kuća na prvoj slici sa balaturom to je rodna kuća moga pok. oca Erceg Josipa

  2. lipo Antune, to je ona iz Smojine štorije o Velome oli Malome mistu neznan više…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: