arančini…divota uz malo prošeka oli žešču bibitu…

Svake godine u ovo vrime ka su nan aranče zrile i ka se nađe dovojno limuna i mandarina e tad je pravi momenat da se napravi ova delicija…priporučan da se pravi od naprskanega voća, aranču prvo štrukan za dobit sok, mi ga svaki dan pijemo za doručak a koricu onda pripravin…jeman dvi verzije jedna je ka se korica oslobodi od onega bilega ča je gorko a druga je sa tin gorkin…meni je gorče puno draže ali je dobro napravit i jedno i drugo…jema svita koji korice namakaju u vodi i minjaju vodu ali ja to ne radin, volin ka je malo gorčasto…stvar ukusa…

IMG_1665

nima tu puno filozofiranja evo van riceta koja je standardna bar meni…naprimjer na 100 grama korice dec vode i deset deki cukra…vodu sa cukron navisin na vatru, nek se cukar rastopi…dodan korice i na jakoj vatri nek iskuvava…ka se počme pinit vatru smanjit na minimum i nastavin stalno mišat , nesmi se stvarat karamela…počet če se malo lipit ali ne brinite triba nastavit mišat dok se na kraju sve osuši a cukar če ostat zalipjen na korici…oladit i čuvat u šesnin kutijama u kojima je meknuta kuhinjska karta…

108_9694 108_9868-001 108_9874 IMG_0928 IMG_0931 IMG_0933 IMG_0935 IMG_0938 IMG_0939 IMG_0942 IMG_0972

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: