pečenje rakije…lipi jesenji ritual…

Prvo van moran reć da san bija na Carini RH i prijavija se ka mali prizvođač jakoga alkoholnog pića…tako da sa te bande nima problema…eto, Domovina če dobit svoj dil a ja mogu u miru spavat…nakon ča san napravija vino od krasnog grozja sorte Merlot, a nju duperajen jema jedno osan godin, došlo je vrime da se ispeče rakija lozovača…a Merlot, mogu van reč da nan je vino po miri…uostalome baš me briga oče li ko čagod reč nama je izvrsno i normalno da nima dodatka cukra oli vode…moja vinifikacija je na visokeme nivou i to van je to…e sad nakon nikolika šetimana stvarno je doša red da se i rakija ispeče…a to činin priko puta našega doma i to kod moga susida…koji je isto tako prijavija Carini RH svoj kotal za pečenje rakije…a ja i još jedan moj amigo takozvani basista se moremo prilipit i zajedno sa susidon peč rakiju…

U susidovoj crnoj kužini je namišten stari bakreni kotal…a tu je i cila procedura i visi posebna pozitivna fibra…ka prvo se popije kavica, evo i Ona je došla i donila kavu…pala je čakula, bilo je puno smija a koji put bacimo marune u žeravu a nađe se i gavuna oli pijat tripica…vino je u blizini a i bičerin se mekne onod di curi…ovo su lipe Dalmatinske užance i puno dobro je da je RH dozvolila da se lozovača u malome obimu more doma proizvodit…i eto to van je to…a sad pogledajte litrate nama je bilo puno lipo i na kraju ka san doša doma čeka me lipi obid a ona demejana sa lozovačon je meknuta na stol, ma nek se vidi bogatstvo od lozovače…

 

This slideshow requires JavaScript.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: